"Ik bruis zelf van de energie en die energie voel ik ook bij de zorggezinnen en collega’s."

- Anita van de Loo (hulpverlener PEL)

Vertel eens wat je hebt gedaan voordat je bij PEL terecht kwam?

Voordat ik bij PEL kwam heb ik van alles  binnen BJ gedaan. In 1990 ben ik gestart op, destijds, Vakinternaat Vreekwijk, op een leefgroep met 10 jongens in de leeftijd van 12-18 jaar.

In 1996 ben ik gaan werken op een adolescentenleefgroep (kamertraining)  in Helmond met jongeren tussen de 16 en 21 jaar.

Vetrektraining geven was het volgende wat ik binnen BJ heb gedaan, 3 jaar, van 2001-2004. Vanaf 2004 heb ik het JIP, Jongeren InloopPunt opgezet in Helmond. Een ambulante functie met een laagdrempelige insteek voor een complexe doelgroep van 17-27 jaar. Specifiek, jongeren in detentie, dakloze jongeren, tienermoeders/jonger ouders, jongeren met straatcultuur. Daar ben ik ook begonnen met de opzet van een 17+ boekje, wat te doen als je 18 wordt, later ook  in samenwerking met Cultureel Werk van BJ.

In 2006 heb ik mijn diploma Speltherapie behaald.

In 2015 heb ik het project Mijn Kleine opgezet, een project waar tienermoeders/jonge ouders gratis spullen kunnen halen voor ‘hun kleine’, zoals kleding, speelgoed, baby- en kinderbenodigdheden.

In 2017 ben ik als ZZP-er voor een aantal uren aan de slag gegaan voor de doelgroep 27+ die tegen ongeveer dezelfde problemen aan lopen, als de jongeren bij het JIP, maar niet binnen de reguliere zorg aanhaken..

Vanaf 1 april werk ik 32 uur bij PEL. Een nieuwe, leerzame en erg leuke uitdaging.

Hoe ziet jouw leven er thuis uit?

Ik woon in een dorp vlakbij Den Bosch. Ik ben getrouwd en heb 4 kinderen, 3 jongens en een meisje tussen de 21 en 27 jaar. Ook zij zijn allemaal werkzaam in de hulpverlening.  Ik ben een bezige bij, dus veel aan het werk. Maar ik kan in mijn vrije tijd ook genieten van de ruimte die ik thuis heb, mijn honden, pony’s, vrienden, lekker eten en drinken. Ik ben dol op reizen, vooral naar Afrika. Dat hoop ik nog lang te kunne doen.

Was de hulpverlening een ambitie van je? Wat maakt dat dit wel/niet was?

Als kind wilde ik altijd al ‘met kinderen werken.’ Leerkracht op een basisschool of verpleegkundige op een kinderafdeling. Mijn eerste keus na de middelbare school  was eigenlijk om geneeskunde te gaan studeren, en dan te gaan voor kinderarts, maar door een slechte rug, heb ik dit moeten laten gaan en ben ik begonnen aan  HBO Jeugdwelzijnswerk. Na mijn studie ben ik ‘gewoon’ gaan solliciteren, gericht op de interesses die ik toen had en al vrij snel, na het behalen van mijn diploma in 1990, werd ik aangenomen bij BJ. Ambitie heb ik altijd gehad en nog steeds. Ik zit vol ideeën, die ik op de één of andere manier ergens drop, of er zelf iets mee ga doen.

Wat vind je het leukste aan je werk binnen PEL/Zorggezinnen?

Het leukste is de diversiteit. Veel nieuwe, verschillende contacten. Geweldige en gedreven mensen binnen de zorggezinnen. Toewerken naar een betere situatie voor alle betrokkenen.  Ik bruis zelf van de energie en die energie voel ik ook bij de zorggezinnen en collega’s.                                            Ik ben daarnaast in een leuk en fanatiek team terecht gekomen, waar gelukkig veel humor is. Ook erg belangrijk voor mij.

Wat zijn jouw hobby’s, wat doe je graag in je vrije tijd?

Vrije tijd….tja, die heb ik niet zo veel. Ik werk nu eenmaal graag, maar als ik niet werk dan tennis ik, of ik ga een stuk fietsen/wandelen. Ik houd van lekker eten dus ergens een hapje gaan eten met het gezin of vrienden sla ik nooit af. Verder ben ik in mijn vrije tijd graag thuis en rommel ik een beetje aan in de tuin of met mijn dieren.

Wat is jouw droom voor de toekomst?

Mijn droom voor de toekomst…..veel geluk en gezondheid voor iedereen.

Wil je verder nog iets kwijt?

Nee, ik kan nog hele stukken schrijven over het werk en hoe fanatiek ik daarin ben, maar dan ben ik morgen nog niet klaar. Het is tijd om weer aan het werk te gaan.

Deze oplossingen horen bij mijn traject