"Hierdoor ben ik op een andere manier naar het leven en naar mezelf toe gaan kijken."

- Fiona (16)

“Ik zat op een behandelgroep in Deurne, dit was voor mij een hele lastige periode. Omdat het veel energie van me heeft gevraagd om op een kritische manier naar mezelf te kijken. Toch is het me na een best lange periode gelukt. Persoonlijk heb ik heel veel steun gehad aan mijn therapie. Dit was drama therapie. In deze therapie vond ik het fijnste dat mijn therapeute geen oordeel had over mijn levensverhaal of mijn problemen. Hierdoor was ik niet bang om mijn gevoelens uit te spreken. En heb ik een vertrouwelijke band met haar opgebouwd.

In de uren die ik met mijn therapeute heb doorgebracht hebben wij veel creatieve dingen gedaan, zoals:
•     Alle verschillende emoties fotograferen
Voor deze opdracht zijn we naar het dorp Deurne gegaan we hebben hier heel veel aparte en grappige foto’s gemaakt.
•    Collage maken met mijn tijdlijn
Voor deze opdracht heb ik heel veel informatie over mezelf en dicht bijstaande moeten zoeken. Vervolgens heb ik het op een heel groot schilderij moeten plakken in de volgorde van de gebeurtenissen. Daarna hebben we het schilderij samen mooi versierd. Deze heb ik ook mogen laten zien in een gesprek aan me ouders en mentor.
•    Rollenspellen
Voor deze opdracht gingen we ons samen gek verkleden. Oh wanneer ik er nu over schrijf begin ik alweer te lachen! Wanneer we verkleed waren hadden we allebei een denkbeeldige personage. En speelde we een klein toneel stukje.
•    Gekke dans
Wanneer ik niet lekker in me vel zat. En er echt even door heen zat. Kreeg mijn drama therapeut mij altijd weer aan het lachen. Dan zette ze gekke muziek op. En gingen we op de raarste manier dansen.

Ik heb heel veel aan deze therapie gehad. Mijn drama therapeut heeft me met deze opdrachten heel veel naar mezelf laten kijken. En hierdoor ben ik op een andere manier naar het leven en naar mezelf toe gaan kijken. Nogmaals bedankt voor dat ik deze therapie heb mogen doen. Het was een prachtige en gekke nieuwe ervaring die voor mij heel hulpzaam is geweest.”