"Ze vonden een zorgbedrijf voor mij in Venlo. Eerst wou ik er een weekendje gaan logeren voordat ik ja zou zeggen. Dat mocht."

- Mariama (15)

“Ik ben geboren in Sierra Leone in Afrika. Sinds 2009 woon ik in Nederland. Ik zit in Helmond op school en doe de kaderopleiding Zorg en Welzijn. Tot augustus woonde ik nog thuis, maar dat ging niet goed. In september ben ik daarom in een woongroep in Veldhoven geplaatst. Daar ging het gelukkig wel goed. We woonden met tien kinderen in die groep en ik kreeg leuke vriendinnen. We deden er gezellige dingen, maar ik vond het wel druk. Alle aandacht moest worden verdeeld over tien kinderen. Persoonlijk heb ik nooit aandacht gehad en ik wou ook graag eens aandacht voor mezelf. Dat heb ik aan mijn coach verteld en toen hebben we besloten om uit te zoeken of een zorgbedrijf iets voor mij was. Ik was eigenlijk een beetje onzeker, maar omdat ik al veel stappen had gezet, nam ik deze ook maar.”

“Het gaat veel beter nu ik hier woon”

“Ze vonden een zorgbedrijf voor mij in Venlo. Eerst wou ik er een weekendje gaan logeren voordat ik ja zou zeggen. Dat mocht. Daarna heb ik besloten om bij Twan en Lia te gaan wonen. Het gaat veel beter nu ik hier woon. Vanaf hun huis is het best ver reizen om bij mijn school in Helmond te komen, maar ik wil mijn opleiding op deze school toch afmaken. Mijn mindere rapportpunten zijn intussen leuk opgehoogd. Ook ben ik begonnen met zanglessen bij Anya Straatman in Venlo (zie foto), want ik wil later dolgraag zangeres worden. En, wat heel leuk is, ik heb intussen een vriendin in Venlo,  Julia. En Julia is even oud als ik ben. Er zijn ook dingen die ik nog nooit heb gedaan maar hier wel, zoals Sinterklaas vieren (ik kreeg toen heel veel leuke cadeautjes). En ik heb ook nog Kerst gevierd. We hebben toen een kerstboom van 6 meter hoog versierd (dat duurde twee dagen) en gegourmet met 17 mensen, allemaal familie en vrienden. Dat was heel leuk.”

anya_01
mariama

Deze oplossingen horen bij mijn traject