Ik ga in een adolescentengroep wonen, hoe is dat?

In de adolescentengroep word je voorbereid op zelfstandigheid. Je leert jezelf te redden. Bijvoorbeeld: in het begin koken de mentoren voor jou, later ga je zelf voor je eten zorgen.
Je leert ook omgaan met geld en je leert je eigen huishouden te doen, koken, wassen etc.

Wonen op de groep

Op de groep hebt je een eigen slaapkamer. Je woont er samen met ongeveer 9 tot 10 jongeren. Met deze jongeren deel je de keuken, eetkamer, douche en toilet. Er wordt gekookt en samen gegeten. Er zijn altijd pedagogisch medewerkers aanwezig, ook ‘s nachts. Een van hen is jouw mentor. Dat is iemand die jou persoonlijk begeleidt en bij wie je altijd terecht kunt met je vragen.

Toekomstplan

Samen met jou maken we een Toekomstplan. Daarin staan de doelen die je wilt bereiken. Bijvoorbeeld op het gebied van school, werk, vrije tijdsbesteding of sociale contacten. Ook bekijken we waar je in de toekomst kunt wonen. Je ouders worden ondersteund door een gezinsbegeleider.

Jouw dag bestaat uit:

  • school, stage of dagbesteding
  • vrijetijdsbesteding (club of sport)
  • therapie en training
  • huishoudelijke taken
  • ontspanning

Regels

We maken persoonlijke afspraken met jou over bezoek, bellen, internet etc. De regels zijn in het begin best streng. Maar hoe beter het gaat, hoe meer ruimte je krijgt om zelf keuzes te maken. Je krijgt ook zakgeld en kleedgeld. En er zijn natuurlijk huisregels waar je je aan moet houden.
Gemiddeld woon je een jaar in de groep. Tussendoor ga je al oefenen met thuis wonen.

 

Meer weten?

Klik hier

b2-fbvrfx0o-dominik-martin
b2-fbvrfx0o-dominik-martin
b2-fbvrfx0o-dominik-martin

Voor meer informatie

Bel nu
0493 - 327506