Ik ga in een gesloten groep wonen, hoe is dat?

Veiligheid

Een gesloten groep is anders dan een open groep. De groep is beveiligd met hekken en camera’s, zodat je niet wegloopt voor je problemen. De bescherming en veiligheid van de groep helpt je om echt iets te veranderen.

Wonen op de groep

Op de groep hebt je een eigen slaapkamer. Je woont er samen met ongeveer 8 tot 10 jongeren. Met deze jongeren deel je de keuken, eetkamer, douche en toilet. Er wordt gekookt en samen gegeten. Er zijn altijd pedagogisch medewerkers aanwezig, ook ‘s nachts. Een van hen is jouw mentor. Dat is iemand die jou persoonlijk begeleidt en bij wie je altijd terecht kunt met je vragen.

Toekomstplan

Samen met jou en je ouders/verzorgers maken we een Toekomstplan. Daarin staan de doelen die jullie willen bereiken. Bijvoorbeeld op het gebied van school, werk, vrije tijdsbesteding of sociale contacten. Ook bekijken we waar je in de toekomst kunt wonen. Je ouders worden ondersteund door een gezinsbegeleider.

Jouw dag bestaat uit:

  • school, stage of dagbesteding
  • vrijetijdsbesteding (club of sport)
  • therapie en training
  • ontspanning

Regels

We maken persoonlijke afspraken met jou over bezoek, bellen, internet etc. De regels zijn in het begin best streng. Maar hoe beter het gaat, hoe meer ruimte je krijgt om zelf keuzes te maken. Je krijgt ook zakgeld en kleedgeld. En er zijn natuurlijk huisregels waar je je aan moet houden.
De rechter bepaalt hoe lang je hier blijft. Tussendoor ga je al oefenen met thuis wonen.

 

Meer weten?

Klik hier.

b2-fbvrfx0o-dominik-martin
b2-fbvrfx0o-dominik-martin
b2-fbvrfx0o-dominik-martin

Voor meer informatie

Bel nu
0493 - 327506