Ik ga in een zorggezin wonen, hoe is dat?

In een zorggezin kun je tijdelijk wonen. Het zorggezin heeft soms ook eigen kinderen en vangt daarnaast 1 of 2 jongeren op zoals jij. Goed om te weten: zorgouders zijn geen vervangende ouders. Ze zorgen voor je en leven met je mee, maar zullen nooit de plek van je ouders innemen.

Hoe ziet mijn dag eruit?

In een zorggezin kun je tot rust komen, oefenen met nieuwe vaardigheden, jezelf beter leren kennen en ontdekken hoe je dingen anders kunt aanpakken. Ook je ouders/verzorgers worden begeleid.
Samen spreken we af hoeveel tijd je bij het zorggezin doorbrengt. Je leeft, eet en slaapt bij het gezin en je hebt er een eigen kamer. Er zijn ook huisregels waar je je aan moet houden. We zorgen ervoor dat je overdag iets te doen hebt: school, stage, werk of een dagbesteding. Je kunt ook therapie of training krijgen om nieuwe vaardigheden te leren. Je krijgt van ons zakgeld, kleedgeld en een vergoeding voor sport of een club. De hulpverlener van Bijzonder Jeugdwerk komt regelmatig op bezoek en begeleidt jou bij het behalen van je doelen.

Meer weten?

Klik hier

b2-fbvrfx0o-dominik-martin
b2-fbvrfx0o-dominik-martin

Voor meer informatie

Bel nu
0493 - 327506