Mijn kind gaat op een behandelgroep wonen. Hoe is dat?

Wonen op de groep

Op de behandelgroep heeft je kind een eigen slaapkamer. Er wonen ongeveer 8 tot 10 jongeren op de groep. Samen delen ze de keuken, eetkamer, douche en toilet. Er wordt gekookt en samen gegeten. Er zijn altijd pedagogisch medewerkers aanwezig, ook ‘s nachts. Een van hen is de mentor van je kind. De mentor is iemand die jouw kind persoonlijk begeleidt en bij wie jouw kind altijd terecht kan met vragen.

Toekomstplan

Samen met jou en je kind maken we een Toekomstplan. Daarin staan de doelen die jullie willen bereiken. Bijvoorbeeld op het gebied van school, werk, vrije tijdsbesteding of sociale contacten. Ook bekijken we waar je kind in de toekomst kan wonen. Jij als ouder wordt ondersteund door een gezinsbegeleider, om sterker te worden in de opvoeding. Als ouder kun je ook betrokken worden bij de praktische zorg. Daarover maken we samen afspraken.

De dag van je kind bestaat uit:

  • school, stage of dagbesteding
  • vrijetijdsbesteding (club of sport)
  • therapie en training
  • ontspanning

Regels

We maken persoonlijke afspraken met jouw kind over bezoek, bellen, internet etc. De regels zijn in het begin best streng. Maar hoe beter het gaat, hoe meer ruimte je kind krijgt om zelf keuzes te maken. Je kind krijgt zakgeld en kleedgeld van ons. Gemiddeld woont je kind een jaar in de groep. Tussendoor gaan jullie al oefenen met thuis wonen.

Meer weten? Klik hier.

 

Voor meer informatie

Bel nu
0493 - 327506