MDFT: intensief ambulante gezinstherapie, bewezen effectief

MDFT (Multi Dimensionele Familie Therapie) is bewezen effectief in het voorkomen van uithuisplaatsing. Deze intensieve, ambulante gezinstherapie wordt door Bijzonder Jeugdwerk gegeven aan vastgelopen gezinnen met tieners tussen 12 en 19 jaar.

Hele leefomgeving is betrokken
De kracht van MDFT is dat niet alleen het gezin, maar de hele leefomgeving van de jongere erbij wordt betrokken: school, familie, werk, vrije tijd en vrienden. Tijdens deze evidence based therapie wordt met alle betrokkenen een plan gemaakt om de problemen op te lossen. De therapeut is 24/7 telefonisch bereikbaar en heeft meerdere keren per week contact met de gezinsleden. Vanaf het begin is duidelijk: alle betrokkenen moeten samenwerken in het belang van het kind, ook wanneer de ouders gescheiden zijn en niet onder één dak wonen. MDFT duurt gemiddeld 6 maanden. Het resultaat is dat de problemen afnemen en de gezinsleden meer vertrouwen krijgen in een toekomst met elkaar.

Review van een moeder:
Bij de start van de therapie gaf ik onze situatie een 2. Op dit moment een 8 omdat het zo goed gaat tussen ons. Het meest trots ben ik op de groei die onze dochter en ook wij hebben doorgemaakt door de aanpak van de therapeut. We kunnen weer vooruit.”

Ontdek meer over MDFT 

Advies nodig?
Neem contact op met de coördinator aanmeldingen, tel. 0493 – 327506.
Of mail je vraag naar aanmelding@bj.nl

Voor meer informatie

Bel nu
0493 - 327506