140 Vreekwijk-leerlingen met vlag en wimpel geslaagd!

Guillaume
xandra
Lees het verhaal van Guillaume

Lees het verhaal van Xandra

Resultaten
Het afgelopen schooljaar ontvingen 31 leerlingen een diploma en meer dan 100 leerlingen een methodegebonden certificaat. Hieronder zie je de resultaten van schooljaar 2013-2014.

Niveau:

Opleiding tot:

Aantal geslaagd

Percentage:

AKA

Restaurant

3

100%

Agrarisch Zorgbedrijf

10

100%

Kapsalon

2

100%

NIVEAU 1

Assistent Metaalbewerker

3

100%

Assistent Houtbewerker

4

100%

Horeca-assistent

1

100%

Assistent Bakker

4

100%

VMBO-t

4

75%

Methodegebonden certificaten

109

Dagprogramma
Op vakinternaat Vreekwijk in Deurne wordt gewerkt volgens het principe één kind, één plan. Veel jongeren die verblijven in een behandelgroep of zorgbedrijf bij Bijzonder Jeugdwerk, volgen onderwijs op de school van Vreekwijk (vso de Korenaer).
Ook een klein groepje thuiswonende jongeren gaat hier naar school. Op Vreekwijk werken jeugdzorg en onderwijs samen aan een toekomstperspectief voor
deze jongeren. “We doen er alles aan om te zorgen dat zoveel mogelijk leerlingen met een diploma of certificaat de school verlaten, om daarmee hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten”,
vertelt Jurgen van Gerwen van de Korenaer.

Hoger tempo dan normaal
Op de school worden 19 opleidingsrichtingen aangeboden. Veel leertrajecten duren officieel een jaar, maar omdat niet alle jongeren zo lang op Vreekwijk verblijven, doorlopen zij de leerstof in een hoger tempo. Dat is haalbaar omdat er wordt gewerkt met kleine klassen van maximaal 9 leerlingen, maatwerk-trajecten en intensieve begeleiding. Het onderwijs op Vreekwijk staat niet op zich, maar is onderdeel van een afwisselend dagprogramma, waardoor jongeren met leer- en gedragsproblemen het op school beter volhouden. Dat deze methodiek goed uitpakt, is te zien aan het groeiend aantal gediplomeerden sinds de start in 2012-2013. Vorig schooljaar waren er 92 geslaagden, nu 140.

Meer info?
Mail naar Jurgen van Gerwen, locatiecoördinator de Korenaer Deurne.