Gemeenteraad Deurne op bezoek bij Bijzonder Jeugdwerk

Het werkbezoek startte om half 1 met een gezamenlijke lunch in het restaurant van de Korenaer, waar aan aantal jongeren onder leiding van Bertie Lucassen voor de 35 gasten een heerlijke lunch serveerden. De jongeren van de afdeling consumptief hadden vanwege dierendag exclusieve hondenbrokken gebakken die door Xandria op een professionele manier werken aangeprezen. En.. haar reclamecampagne had succes, want na de lunch werd er flink verkocht.foto raad

Na de lunch werden de raad en het college geïnformeerd over de komende transitie van de jeugdzorg. Anne Bouw en Maartje van Esch gaven uitleg over het huidige behandelaanbod en de manier waarop Bijzonder Jeugdwerk momenteel bezig is om met trajectzorg maatwerk te leveren voor jeugdigen en hun gezinnen. Er was gelegenheid om vragen te stellen en van deze mogelijkheid werd volop gebruik gemaakt.

Na de presentatie werden bezoeken gebracht aan de Korenaerschool en de leefgroepen van Paljas plus. Raadsleden werden door jongeren in de leefgroepen geïnformeerd over het leven in de gesloten leefgroepen.
Over de behandeling en op school werd vol bewondering gekeken naar de mooie producten die in de praktijkafdelingen worden gemaakt. Raadsleden lieten weten dat zij verrast waren door de manier waarop er binnen Bijzonder Jeugdwerk wordt gewerkt. Zij gaven aan dat ze een reëler beeld hadden gekregen van de jeugdzorg. “Topzorg met passie voor onze jeugd’, twitterde wethouder Ragetlie.

Om half 5 werd het werkbezoek afgesloten met een bijeenkomst in de soos, waar jongeren frisdrank en hapjes serveerde. In een gemoedelijke sfeer werd er nagepraat. Namens alle aanwezigen bedankte de burgemeester Bijzonder Jeugdwerk voor de hartelijke ontvangst, de informatieve middag en zegde een donatie toe voor het cultureel werk.