Bijzonder Jeugdwerk zoekt ex-clienten

Boekje met interviews
Bijzonder Jeugdwerk gaat dit voorjaar een boekje samenstellen met zes korte levensverhalen, onder de titel PERSPECTIEF. Het gaat om levensverhalen van zes mensen die ooit door Bijzonder Jeugdwerk geholpen zijn en die hun leven weer op de rails hebben. Als je in een dal zit, is het soms moeilijk voor te stellen hoe je leven weer ooit goed kan komen. Door jouw verhaal te vertellen kun je een voorbeeld zijn voor onze huidige jongeren en hen helpen om op een positieve manier aan hun toekomst te werken. Je hoeft je verhaal niet zelf op te schrijven, want je wordt geïnterviewd (op een locatie die je zelf uit kiest, bijvoorbeeld thuis).

vreekwijk foto

Interviewgesprek
In het interviewgesprek draait het om de volgende vragen: Hoe gaat het nu met jou? Hoe is je leven tot nu toe verlopen? Wat heeft je geholpen om te komen waar je nu bent? Welke mensen of gebeurtenissen zijn daarbij van belang geweest? Wat maakt je gelukkig? Hoe heb je de moeilijke periode in je leven doorstaan? Hoe keek je destijds naar jouw toekomst en hoe kijk je er nu tegenaan?

NB. De hulp door Bijzonder Jeugdwerk kan aan de orde komen, maar staat niet per se centraal in het interview.

Foto’s bij het verhaal
Bij het verhaal willen we enkele foto’s van vroeger afbeelden (door jou zelf uit te kiezen). Ook wordt er een nieuwe foto van jou gemaakt door een professionele fotograaf.

Mix
Het boekje bevat uiteindelijk een mix van verhalen die samen een goede afspiegeling vormen van Bijzonder Jeugdwerk. Zowel cliënten van Vreekwijk komen aan het woord als cliënten van de ambulante hulp, lokale hulp, PEL en AWBZ-zorg.

Wil je meedoen?
Je kunt reageren als je langer dan twee jaar geleden hulp hebt gehad van Bijzonder Jeugdwerk (50 jaar geleden mag ook!). Ook ouders van ex-cliënten mogen zich melden. Het is belangrijk dat je een positieve kijk hebt op het leven dat je nu leidt en dat je kunt vertellen wat je op dit punt heeft gebracht (met al z’n ups en downs). De insteek van het verhaal is dus altijd positief.

Wanneer?
Het interview vindt plaats in februari of maart 2012. Het gesprek duurt ongeveer anderhalf uur. Publicatie mag eventueel ook onder een andere naam (anoniem). Er worden wel echte foto’s gebruikt.

Aanmelden?
Reacties zijn van harte welkom!

Mail naar communicatie@bj.nl