Dagbesteding Agrarisch Zorgbedrijf: in de zomer 5 dagen per week open

Jongeren met ernstige gedragsproblemen kunnen ook in de zomervakantie deelnemen aan de Dagbesteding van Bijzonder Jeugdwerk. De Dagbesteding vindt plaats vanuit het Agrarisch Zorgbedrijf in Deurne, op werkdagen geopend van 9.00 tot 16.00 uur. Dagbesteding is bij uitstek geschikt voor jongeren (12-19 jaar) die door hun gedragsproblemen niet naar school kunnen of tijdens de lange zomervakantie moeilijk te handhaven zijn.

Goed voorbereid op de toekomst
Volgens werkleermeester Karel Claassen is er in de zomervakantie genoeg te doen voor jongeren:  dieren verzorgen, tuinonderhoud, bosonderhoud, de groentekas, hout zagen, kloven etc. Maar Dagbesteding is meer dan alleen met de handen bezig zijn. “Dagbesteding biedt jongeren structuur en ze leren omgaan met een arbeidsritme. Tijdens de werkzaamheden helpen we jongeren om hun talenten te ontdekken. Ons belangrijkste doel is dat ze worden voorbereid op een passende vervolgroute: school, stage of werk.”

Programma op maat
Op het Agrarisch Zorgbedrijf (AZB) zijn jongeren de hele dag buiten bezig en worden ze persoonlijk begeleid door een werkleermeester. “Voor iedere jongere wordt een programma op maat samengesteld. Plezier, zelfvertrouwen en succes staan daarbij centraal. De werktijden zijn flexibel en worden in overleg vastgesteld. De ene jongere komt hele dagen, de ander komt een paar uur per week.” Ook na de zomervakantie kunnen nieuwe jongeren instromen: de Dagbesteding in Deurne is het hele jaar op werkdagen geopend.
Info of aanmelden

Lees de ervaring van Sam (16) en zijn moeder
Lees meer over dagbesteding