Dineren met ouders: zeker doen!

sjiek restaurantDe leerlingen van de afdeling Consumptief zijn een aantal weken geleden begonnen met het zoeken van recepten voor het diner op internet. Dat was nog een hele kluif! Na het kiezen van een recept gingen ze het proberen te maken. Sommige jongeren vonden het niet lekker. Wellicht omdat ze toch liever een friet kapsalon eten.. Maar de reacties van de docenten waren vol lof! “WOW wat heerlijk!” Daardoor kregen de leerlingen toch weer moed om het hapje te gaan maken.

Donderdag 19 november was het zo ver: de ouders kwamen dineren! Een 7-gangen hapjes diner. De rode loper was uitgelegd, en het restaurant was mooi ingedekt.

De ouders hebben input gegeven voor cliëntparticipatie. Bijvoorbeeld:
– Een nieuwsbrief voor ouders vanuit alle groepen
– Ouders willen meedenken met onze website
– Ouders willen zelf ook een steentje bijdragen aan de ontwikkelomgeving voor jongeren. Een aantal vaders wilde bijvoorbeeld best een keer chauffeur zijn, een moeder wilde crossfit training geven.
– We hebben ouders gevonden die samen met de projectgroep Blended Care de ouderomgeving van b-Online willen ontwikkelen
– Ouders willen wel meedenken, maar liever niet in een vaste groep. Een avond eten en praten vonden ze leuk.
Over een tijdje gaan een aantal van de ouders samen zitten om verder handen en voeten te geven aan de participatie van ouders.
talentenenkrachten postit
Met een optreden van een jongere via cultureel werk (prachtig gezongen) en een samenvatting van de rappers van Jong Actief, was de avond compleet.

Aan het einde van de avond konden alle ouders de jongeren van consumptief een compliment geven via de complimentenboom. Het eten was heerlijk! De jongeren hebben heel professioneel gekookt en geserveerd! Complimenten! Ook voor de begeleiding van Henriette en Joep van de Korenaer. Top!
complimentenboom

Kortom: Voor herhaling vatbaar!