Hoe gaat het nu met jongeren uit de JeugdzorgPlus, periode 2008-2013?  

Het Verwey-Jonker Instituut en de Hogeschool Utrecht zijn een gezamenlijk onderzoek gestart naar jongeren die behandeling en begeleiding hebben gekregen in de JeugdzorgPlus in de periode 2008-2013. Dit onderzoek vindt plaats in opdracht van ZonMw.

De levenslopen van 150 jongeren vormen de kern van het onderzoek. De jongeren maken samen met een onderzoeker op basis van een tijdlijn een visuele reconstructie van hun leven en de zorg en ondersteuning die zij ontvingen tijdens en na hun traject, om hier vervolgens op te reflecteren.

Met het onderzoek krijgen we inzicht in het welzijn van de jongeren: hoe gaat het nu met hen op het gebied van wonen, opleiding, werk, sociaal netwerk, financiën en gezondheid? Wat was belemmerend en wat was behulpzaam in de behandeling en begeleiding die zij hebben ontvangen in de JeugdzorgPlus en de periode daarna?

In de afgelopen maanden hebben we de eerste interviews gehouden met oud-cliënten van verschillende instellingen. Dit leverde waardevolle informatie op. Maar we zijn nog steeds op zoek naar respondenten. Heb je tussen 2008 en 2013 in een JeugdzorgPlus instelling gezeten, dan interviewen we jou graag! Als dank ontvang je een vergoeding van 25 euro.

Aanmelden kan via jeugdzorgplus@verwey-jonker.nl Ook kun je bellen of appen naar: 06-53 54 62 23.