Inzamelingsactie lachgaspatronen in Helmond bij het JIP

De afgelopen jaren is lachgas een terugkerend probleem in Helmond. Zodra het mooi weer wordt, worden er weer regelmatig grote hoeveelheden lachgaspatronen aangetroffen op diverse hanglocaties. Lachgas leidt steeds vaker tot gezondheidsproblemen zoals duizeligheid, verwardheid, hoofdpijn en flauwvallen. Dit wordt veroorzaakt door een zuurstoftekort in de hersenen. Met name de hersenen van jongeren en jongvolwassen – die nog in ontwikkeling zijn – zijn extra kwetsbaar voor de effecten van psychoactieve stoffen.

Namens het Jeugd Preventie Team (JPT) van de Gemeente Helmond hebben Novadic-Kentron, Bijzonder Jeugdwerk en de LEV-groep de handen ineen geslagen en zijn een inzamelingsactie gestart. Het JPT roept iedereen op om de lachgaspatronen die ze vinden in te leveren bij één van de zes inleverpunten verspreid over Helmond: De Brem, Westwijzer, Brandpunt, De Boerderij, bij het JIP van Bijzonder Jeugdwerk en het hoofdkantoor van de LEV-groep. Bij het inleveren wordt gevraagd waar en hoeveel patronen ze gevonden hebben.

Hierdoor kunnen de gebruikers in kaart gebracht worden en ontstaat er een ingang om het gesprek met jongeren over lachgas te starten, zodat we gebruikers kunnen informeren over de effecten van lachgas.

De lancering van de inzamelingsactie is op dinsdag 4 juni om 18.00 bij het hoofdkantoor van de LEV-groep (Penningsstraat 55, Helmond). Dan hebben inwoners t/m donderdag 4 juli de mogelijkheid om lachgaspatronen in te leveren.

Denk jij te weten hoeveel lachgaspatronen er verzameld worden? Doe dan mee met de prijsvraag en raad het aantal lachgaspatronen, door je antwoord te mailen naar preventie@novadic-kentron.nl

Meer informatie over Lachgas vind je op https://www.novadic-kentron.nl/lachgas-leidt-steeds-vaker-tot-gezondheidsproblemen/