Jong en oud ontmoeten elkaar

Carnavalsversieringen maken en schilderen
Bihandjes groenj de eerste ontmoeting kregen ze een rondleiding. Vragen als ‘Hoe wonen ze?’,
‘Wat doen ze overdag?’ en ‘Wat eten ze dan ’s avonds?’ werden niet geschuwd. De jongeren waren nieuwsgierig en onder de indruk, sommigen waren nog nooit in een verzorgingstehuis geweest.

Met een rondleiding alleen is de maatschappelijke stage natuurlijk niet volbracht. De helft van de klas heeft deze week meegeholpen met de activiteiten. Samen met de oudere van dagen hebben ze houten handjes beschilderd, die gebruikt worden bij de carnavalsoptocht en ter versiering van de accommodatie. Deze houten handjes hebben de jongeren eerst zelf op school gemaakt bij de afdeling ‘Hout’. Ook zijn er kaart spelletjes gedaan met de bewoners en zijn alle beschilderde handjes opgehangen. Deze week gaat de andere helft van de klas naar ‘Het Stekje’ in Liessel om de laatste handjes te beschilderen en kopjes koffie te schenken voor de bewoners.

jongere aan tafel bij de berkenKoekjes uitdelen op Valentijnsdag
Naast de maatschappelijke stage die leerlingen doen, zijn er ook jongeren die buiten de stage om de oudere van dagen in het zonnetje zetten. Zo zijn er twee jongens van leefgroep de Graaf in Milheeze, samen met een pedagogisch medewerker, op Valentijnsdag naar de Berken gegaan. Daar hebben ze de bewoners getrakteerd op zelfgemaakte koekjes (gemaakt op de afdeling consumptief van VSO de Korenaer.) “Het is ‘Random Acts of Kindness-week’ deze week, dus leek ons dit leuk om te doen.” aldus een van de jongeren. De bewoners van de Berken waren blij verrast met deze actie van hun buurjongens. Het was zo gezellig dat 1 van de jongens is gebleven om te rikken (kaartspel) en pas later die avond naar de groep is teruggebracht. Zeker voor herhaling vatbaar!