Speciaal voortgezet onderwijs

Persoonlijke aandacht en begeleiding

Persoonlijke aandacht en begeleiding

Bijzonder Jeugdwerk heeft een goed alternatief voor jongeren met gedragsproblemen die uitvallen op hun eigen school. Zij kunnen onderwijs volgen op vso-school de Korenaer. Deze school ligt op het terrein van Vreekwijk in Deurne. Hier wordt lesgegeven in kleine groepen, waardoor de leerling veel persoonlijke aandacht en begeleiding krijgt. Sommige leerlingen van de Korenaer wonen thuis, andere leerlingen wonen tijdelijk in een behandelgroep op Vreekwijk. Docenten en hulpverleners werken altijd volgens het principe: één kind, één plan.

Diploma of certificaat
Jongeren kunnen bij de Korenaer een vmbo-t diploma halen. Ook een opleiding op MBO niveau 1 (Entree) is mogelijk. De Korenaer heeft daarvoor een samenwerking met ROC Ter Aa in Helmond opgezet. Met beide diploma’s kunnen ze aansluitend naar een ROC, in sommige gevallen direct naar niveau 2. Voor vmbo-b kunnen ze een overgangsbewijs halen. Ook zijn er diverse methodegebonden certificaten te behalen, waarmee leerlingen in hun portfolio kunnen aantonen waar ze aan gewerkt hebben. De leerlingen kunnen ook stagelopen of meedoen aan leerwerkprojecten.

Welke opleidingen
De leerling kan een opleiding volgen in één van deze richtingen:

  • horeca (keuken, restaurant, bakkerij)
  • techniek (metaal, hout)
  • groen en dierverzorging
  • detailhandel en uiterlijke verzorging (assistent-kapper)
  • theorie (vmbo-t)

Kijk ook op: www.korenaerdeurne.nl

 

Agrarisch zorgbedrijf

Op Vreekwijk hebben we ook een agrarisch zorgbedrijf, voor jongeren die graag buiten bezig zijn, met de dieren of in de groentetuin. Jongeren kunnen er een groenopleiding volgen of groencertificaten halen.

Wil je weten of onze school toegankelijk of geschikt is voor een bepaalde jongere? Neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie

Bel nu
0493 - 327506