Ongelukkig of depressief

Hoe kun je je beter voelen?

Iedereen heeft wel eens een dip, dat hoort bij het leven. Maar het is zeker niet de bedoeling dat je je lange tijd ongelukkig of somber voelt. Daar kun je, met goede hulp, iets aan doen.
Negatieve gevoelens kunnen heel extreem zijn, denk bijvoorbeeld aan angst- of paniekaanvallen, straatvrees of depressie. Dat noem je ‘psychische problemen’.

 

Oorzaak van psychische problemen

Meestal is er een reden voor je psychische klachten. Misschien gaat het thuis niet lekker of heb je problemen op school. Het kan zijn dat jouw omgeving meer van je vraagt dan jij aankan. Depressieve gevoelens kunnen ook ontstaan als er iemand is doodgegaan, als je je alleen voelt of als je te maken hebt met mishandeling, pesten of agressie. Misschien zijn er dingen gebeurd waarover je piekert en met niemand durft te praten. Sommige jongeren trekken zich terug, andere jongeren zoeken afleiding in feesten, drank en drugs. Dat lijkt misschien even te helpen, maar dat doet het uiteindelijk niet. Gelukkig zijn er betere manieren. Bijzonder Jeugdwerk heeft al veel jongeren geholpen om zich beter te voelen. Ook jou kunnen we helpen.

 

Tips of hulp nodig?

Neem nu contact op

Voor meer informatie

Bel nu
0493 - 327506